● SASTOJCI ●
4 krompira
1 gavica crnog luka
4 šargarepe
Pola kesice kukuruza šećerca
oko 100-150 ml posnog majoneza
Nekoliko kiselih krastavčića
Jedna i po konzerva tunjevine u komadu
peršun
2 paprike iz turšije
so i biber
Skuvajte krompir i šargarepu u vodi u kojoj ste dodali kašičicu soli. Naseckajte crni luk pa ga prelijte sa sirćetom i promešajte. Narendajte krompir i šargarepu pa posolite i pobiberite po ukusu. Prebacite najpre krompir u posudu u kojoj ćete ređati salatu. Izravnajte kašikom površinu pa dodajte posni majonez preko njega. dodajte zatim red ukišeljenog luka pa tunjevinu koju ste ocedili od viška masnoće. Koristite tunjevinu u komadu a ne u komadićima. Dodajte zatim sitno seckane kisele krastavce pa dodajte majonez. Dodajte zatim red narendane šargarpe i red majoneza. Na kraju možete posuti sa kukuruzom šećercom i ukrasiti seckanim peršunom i seckanom pečenom paprikom.
Detalje pripreme pogledajte u video:
Izvor:
Uradi Sama- Ideje za kreativce