Sastojci i priprema:

– 1 glavica crnog luka

– 1 komad praziluka (ako imate)

– oko 700 gr. svežeg kupusa

– 1 šargarepa

– 1 koren paštrnaka ili peršuna

– 500 ml. kuvanog paradajza

– 500 ml. vode (može se dodati još vode ako treba)

– 2 komada belog luka

– so, biber,

– 50 ml. ulja

(mogu se dodati drugi začini koje volite)

Za kukuruzne noklice:

– 2 kašike kukuruznog brašna

– 3 – 4 kašike vode

– 1 kašika ulja

– pola kašičice praška za pecivo

– 1 čen belog luka

 

Ispržite luk sa uljem, dodajte iseckanu šargarepu, koren peršuna ili celera, beli luk. Dodajte iseckan kupus i dinstaje 2-3 minute. Prelijte sokom od paradajza i vodom, dodajte začine. Kuvajte oko 30 minuta.

Dok se kupus kuva napravite noklice. Izmešajte brašno, ulje, vodu i beli luk. Ostavite da stoji desetak minuta. Kašičicom vadite noklice i spuštajte u jelo koje još uvek kuva. Kuvajte zajedno 5 minuta. Prijatno!

Detalje pripreme pogledajte u videu:

Izvor:Sherpica Recipes