Sastojci i priprema:
– 1 glavica crnog luka
– 1 komad praziluka (ako imate)
– oko 700 gr. svežeg kupusa
– 1 šargarepa
– 1 koren paštrnaka ili peršuna
– 500 ml. kuvanog paradajza
– 500 ml. vode (može se dodati još vode ako treba)
– 2 komada belog luka
– so, biber,
– 50 ml. ulja
(mogu se dodati drugi začini koje volite)
Za kukuruzne noklice:
– 2 kašike kukuruznog brašna
– 3 – 4 kašike vode
– 1 kašika ulja
– pola kašičice praška za pecivo
– 1 čen belog luka
Ispržite luk sa uljem, dodajte iseckanu šargarepu, koren peršuna ili celera, beli luk. Dodajte iseckan kupus i dinstaje 2-3 minute. Prelijte sokom od paradajza i vodom, dodajte začine. Kuvajte oko 30 minuta.
Dok se kupus kuva napravite noklice. Izmešajte brašno, ulje, vodu i beli luk. Ostavite da stoji desetak minuta. Kašičicom vadite noklice i spuštajte u jelo koje još uvek kuva. Kuvajte zajedno 5 minuta. Prijatno!
Detalje pripreme pogledajte u videu:
Izvor:Sherpica Recipes