Potrebno je:
100 gr suvog groždja
12 kašika šećera
16 kašika šećera
15 kašika brašna
5 kašika griza

1 cimet, prašak za pecivo i vanilin šećer
400 ml. vode
1 k.k. sode bikarbone
8 kašika ml. oraha
4 kašika pekmmeza od šljiva

Premaz:
pekmez po izboru
mleven i seckan orah

Priprema:
U sud sipati vodu pa dodati :
100 gr suvog groždja
12 kašika šećera
16 kašika šećera
15 kašika brašna

5 kašika griza
1 cimet, prašak za pecivo i vanilin šećer
1 k.k. sode bikarbone
8 kašika ml. oraha

 

4 kašika pekmmeza od šljiva i sve dobro izjednačiti žicom. Sipati u pleh veličine 26 sm u koji ste stavili peh papir. Peći na 200 stepeni C 40- 45 min. Na polovini pečenja pokriti folijom. Vruć kolal premazati djemom po izboru i posuti ml. i seckanim orasima.

Izvor:JelajelenaPetrovic