Punjeni gurmanski burger sa sirom i mesom – daleko najbolji recept. Pripremamo ga na roštilju ili grill tiganju. Meso je super sočno i ukusno i definitivno svi vole naš gurmanski burger.
SASTOJCI :
500 grama mlevenog junećeg
luka 100 grama
edam sira
dimljeno meso
peršun
soda od belog luka
1 jaje
50 grama prezle
RECEPT:
Na 500 grama mlevenog junećeg mesa dodati: luk, biber i so.
100 grama edam sira iseći na sitne kockice i dodati u smesu, kao i dimljeno meso. Zatim dodajte peršun, 1 jaje, 50 grama prezle i 1 kašičicu sode bikarbone.
Ostaviti u frižideru 60 minuta ili duže
Formirati pljeskavice i pržiti 5-7 minuta. Pazite da ih ne prekuvate.
Pripremite prilog i uživajte u sočnim i ukusnim pljeskavicama.
Detalje pripreme pogledajte u videu:
Izvor:
Kuhinja za 10