Punjeni gurmanski burger sa sirom i mesom – daleko najbolji recept. Pripremamo ga na roštilju ili grill tiganju. Meso je super sočno i ukusno i definitivno svi vole naš gurmanski burger.

SASTOJCI :

500 grama mlevenog junećeg

luka 100 grama

edam sira

dimljeno meso

peršun

soda od belog luka

1 jaje

50 grama prezle

RECEPT:

Na 500 grama mlevenog junećeg mesa dodati: luk, biber i so.

100 grama edam sira iseći na sitne kockice i dodati u smesu, kao i dimljeno meso. Zatim dodajte peršun, 1 jaje, 50 grama prezle i 1 kašičicu sode bikarbone.

Ostaviti u frižideru 60 minuta ili duže

Formirati pljeskavice i pržiti 5-7 minuta. Pazite da ih ne prekuvate.

Pripremite prilog i uživajte u sočnim i ukusnim pljeskavicama.

Detalje pripreme pogledajte u videu:

Izvor:
Kuhinja za 10