Fantastičan posan recept pogodan kao predjelo, ili već kako ga želite iskoristiti.

Sjajnog ukusa veom zdrav, pun vitamina

Potrebno je:
300 gr krupnijih šampinjona
100 gr seckanih tikvica
peršunov i celerov list
1 kašika začina
1 kašika prezli
seckane nogice šampinjona
nekoliko čena belog luka
1 šargarepa seckana

1/2 struka praziluka
1 svež paradajz na kolutiće
biber mleven kečap
ulje

Priprema:

Na ulju propržiti praziluk, dodati šargarepu, tikvicu,nogice, zatim prezle,pa kad s uprži dodati list celera seckan, začin, beli luk seckan i time….

puniti šampinjone koje smo poredjali u tepsiju u koju ste stavili peh papir.

Pouljiti odozgo staviti krugove paradajza. Peći na 200 stepeni C oko 30 min. da lepo zarumeni. Dodati preko svakog šampinjona po malo kečapa Služiti toplo kao glavno jelo ili predjelo

Izvor:
Bakina kuhinja