Sastojci i priprema:

Koristim šolju od 200 ml.

– 4 velike jabuke ili 5-6 manjih

– pola šolje šećera

– 1 vanilin šećer

– malo limunovog soka (pola limuna)

Jabuke oguliti, iseckati i izmešati sa šećerom i vanilinom, limunom i ostaviti da stoje i puste svoj sok.

 

– 4 jaja

– 2 šolje brašna

– pola šolje ulja

– 2 kašike kakao praha

– 1 kesica praška za pecivo 10 gr.

Umutite penasto belanca, dodajte žumanca i još malo mutite. Dodajte prosejano brašno sa kakaom i praškom za pecivo. Sok od jabuke, ulje i sve izmešajte pa ubacite jabuke promešajte i sipajte u pleh 20×25, pleh podmažite ili dno obložite pek papirom.

Odozgo možete ali i ne morate staviti malo oraha ili lešnika.

Peče se na 180 stepeni oko 40 minuta.

Jako je lep kada je vruć i može da stoji par dana, ostaje super svež. Prijatno dragi moji!

Detalje pripreme pogledajte u videu:

Izvor:Sherpica Recipes