Sastojci i priprema:
Koristim šolju od 200 ml.
– 4 velike jabuke ili 5-6 manjih
– pola šolje šećera
– 1 vanilin šećer
– malo limunovog soka (pola limuna)
Jabuke oguliti, iseckati i izmešati sa šećerom i vanilinom, limunom i ostaviti da stoje i puste svoj sok.
– 4 jaja
– 2 šolje brašna
– pola šolje ulja
– 2 kašike kakao praha
– 1 kesica praška za pecivo 10 gr.
Umutite penasto belanca, dodajte žumanca i još malo mutite. Dodajte prosejano brašno sa kakaom i praškom za pecivo. Sok od jabuke, ulje i sve izmešajte pa ubacite jabuke promešajte i sipajte u pleh 20×25, pleh podmažite ili dno obložite pek papirom.
Odozgo možete ali i ne morate staviti malo oraha ili lešnika.
Peče se na 180 stepeni oko 40 minuta.
Jako je lep kada je vruć i može da stoji par dana, ostaje super svež. Prijatno dragi moji!
Detalje pripreme pogledajte u videu:
Izvor:Sherpica Recipes