Danas pripremamo gulaš sa piletinom.Mnogo se brže i lakše sprema nego gulaš sa nekom drugom vrstom mesa.Odnos mesa i luka je 2:1 tako da količinu luka prilagodite količini mesa.Pravim ga bez brašna,važno je samo da ga na laganoj vatri lepo ukrčkate da se luk raskuva.Ako volite čorbastiji gulaš kada se luk raskuva 1 ravnu kašiku brašna razmutite sa 200ml vode,dodajte u gulaš i krčkajte ga još 15 minuta na laganoj vatri.

Sastojci:
Ukupno vreme za pripremu 1h20minuta
-300g crnog luka/2 malo veće glavice
-1 srednja šargarepa/80-100g
-2 čena belog luka
-60ml ulja
-600g pilećeg filea
-1 ravna kašika aleve paprike
-so,biber,začin po ukusu
-150ml pasiranog paradajza
-100+400ml vode
-lovorov list
-kari po ukusu

Detalje pogledajte u videu:

Izvor:
Kuvajmo lako