Category: Peciva i testa

Provereni recepti za razna peciva i testa. Pogače, hleb, lepinje, krofne, kroasani, štrudle, pogačice, testo za picu, uštipci, perece, kiflice, tortilje.

Predivno I preukusno testo. Može biti pita, pogača a može biti i jedno predivno pecivo punjeno sirom i spanaćem

Ko kaže da je sve bolje u pekari, napravite u svojoj kuhinji. Predivno I preukusno testo. Može biti pita, pogača a može biti i jedno predivno pecivo punjeno sirom i spanaćem. Šta god vama odgovara a lepše je nego u pekarama. POTREBNE NAMIRNICE: Za testo je potrebno: • 200 ml mlakog mleka •…

Read More

Idealno rešenje: Pripremi KAD IMAŠ VREMENA – ISPECI KAD TI JE POTREBNO!

Mnogi od vas imaju problem kako sve pripremiti za slavu ili bilo koje slavlje,kako deci pripremiti doručak ili večeru a nemaju za to vremena. Mogu vam dati jedan savet ili predlog kako možete bar jedan deo posla bar što se tiče pite završiti unapred kad za to imate vremena. Verujem da će vam…

Read More

PRAZNIČNO PREDJELO: Impresionirajte svoje goste najukusnijim i najjednostavnijim predjelom

Prosto nemožemo zaamisliti ni jedno slavlje bez predjela, slane torte i rolata. Pogledajte kako na sasvim jednostavan način od jednostavnih sastojaka, možete pripremiti slane rolate. SASTOJCI 500g. gotovih kora za 3 rolata Podelite kore na tri dela- otprilike jednaki broj kora. Pripremite masu za pripremu kora za rolate Potrebno vam je; 6 jaja…

Read More

KAKO NA JEDNOSTAVAN I LAK NAČIN DO NAJLEPŠEG SLAVSKOG KOLAČA – PRIPREMA KORAK PO KORAK

Slavski kolač na u posnoj varijanti za sve one koji slave predstojeće slave. Na sasvim jednostavan način, korak po korak do najlepšeg slavskog kolača. SASTOJCI 1kg. brašno T- 400 glatko 1 kašičica šećer 2 kašičice soli 30 do 40g. kvasac 50ml. ulje 600 do 650ml. voda Za ornamente- ukrasi za slavski kolač 4…

Read More

Mekane kao duša, a ne morate do trgovine – recept koji je vidjelo preko 2 milijuna ljudi

Mekike mekane kao duša, a uopšte ne upijaju masnoću. Najbolji recept. Sastojci: 10 g kvasca 100 ml tople vode 200 ml jogurta 1 jaje 400 g brašna 1 kašika soli ulje za prženje Detalje pogledajte u videu: Izvor: Moi Domasni Recepti

Read More

Kljukuša sa sela sa prelivom od pavlake i belog luka!

Omiljeno jelo iz rerne: Kljukuša sa sela sa prelivom od pavlake i belog luka! Ukusno jelo, ručak koji moji ukučani mnogo vole. Uživajte u kuvanju i isprobavanju. Sastojci i priprema: – 500 gr. krompira – 200 gr. crnog luka – 200 ml. jogurta (može i kiselo mleko ili mešavina pavlake i mleka) –…

Read More

Rolnice sa sirom i spanaćem: Najbolje do sada!

Ako su vam se dopale “Rolnice sa sirom – Najbolje na svetu!” koje su zaludele internet onda predlažem da isprobate i ove jer su za nijansu bolje. Prave se najjednostavnije moguće a zaista su jako ukusne. Ove rolnice su fine i meke a neće vam oduzeti puno vremena da ih napravite. ● SASTOJCI…

Read More

GOTOVA PITA ZA 20 MINUTA: Idealna je za DORUČAK, glavni sastojak je JOGURT!

Dzumbus pita je ukusna, izdašna, mirisna i meka pita koja se pravi jako jednostavno. Kada vam dosade klasične i standadne pite, napravite jednu ovakvu. Nije teško, ne zahteva puno vremena a ispadne baš dosta. Brzom brzinom će nestati sa stola kada je ukućani dohvate u to budite sigurni. ● SASTOJCI ● 1 pakovanje…

Read More

Vazdusasta pogaca, jednostavno ce vas ostaviti bez daha – Tako mekana i vazdusasta

Vazdusasta pogaca, jednostavno ce vas ostaviti bez daha. Tako mekana i vazdusasta a jednostavne, brze i lagane pripreme. Pogodna za sve vrste veselja i slavlja. Uz samo malo volje i maste pripremice je svako. Probajte je napraviti, nece vam oduzeti puno vremena a odusevicete svoje ukucane, prijatelje i goste. POTREBNE NAMIRNICE: 500g brasna…

Read More

Lisnata Sukana Pogaca – Najlepsa pogaca ikada koju sam pravila i jela do sada

Evo jednog predivnog recepta za sukanu pogaču koju sam umalo pa zaboravila a podsetila me je moja majka na ovaj predivan recept , po receptu moje bake sa Zlatara a premazivala se tada sa domaćom mascu i kajmakom. Ja sam ovog puta malo izmenila autentično premazivanje sa mašću , premazivala sam je puterom…

Read More