Riba pečena u rerni, prelivena aromatičnom pastom. Jednostavno, brzo i ukusno!

Potrebno je:

3 skuše
1 kašika alkoholnog sirćeta
4 čena belog luka
4 kašike maslinovog ulja
1 kašika instata za riblju čorbu
1 kašičica senfa
malo seckanog ruzmarina

Priprema:

Skušu očistiti, oprati i popariti vrelom vodom, pa skinuti crnu kožicu. U sud sipati 300 ml vode i sirće i potopiti ribu da odstoji bar 15 minuta, pa je isprati.

U manju činiju izdrobiti beli luk, dodati ulje, senf, seckan ruzmarin, i instan. Sve izjednačiti. Po želji dodati soli.

Sve dobro sjediniiti i premazati pastu preko ribe. Još malo premazati uljem i iscediti preko svake pola limuna. Peći na 220 stepeni oko 30 minuta. Servirati uz krompir salatu i limun.

Izvor:Bakina kuhinja