Sastojci:

FIL
500 g sira
4 jaja
1 casa jogurta
1 casa ulja
1 prasak za pecivo
I JOS
500 g (1 pakovanje) kora za pitu
1 jaje
malo jogurta

Priprema:

Kore razdvojiti i podeliti na dva jednaka dela. Umutiti jaja, pa dodati sve ostale sastojke i promesati. Prvu koru rasirite i poprskajte je uljem.

Svaku narednu koru premazite sa malo fila. Po zelji mozete dodati i spanac, proprzen praziluk ili vec sta volite. Obratite paznju da fil imate za obe polovine kora. Kad isfilujete sve kore sa prve gomile, uvite rolat. Isto uradite i sa drugom polovinom kora.

Rolate stavite na posluzvnik ili neki pleh i stavite u zamrzivac na 2-3 sata da se malo stegne, da bi moglo lakse da se isece na parcad. Izvadite rolate i isecite ih na jednake delove debljine oko 2 cm. Ukoliko necete odmah da je pecete, stavite parcice u neku ciniju ili kesu i vratite u zamrzivac, pa kad dodju gosti uradite sledece:

Umutite 1 jaje sa malo jogurta i umocite jednu stranu parceta, pa stavite u pleh okrenuto tom stranom nagore. Pleh obavezno oblozite pek papirom. Isti postupak je i ako se pece odmah. Po zelji posipite susamom i pecite u zagrejanoj rerni dok lepo ne porumeni.

 

Izvor:coolinarika