Sastojci:

  • tikvica srednja (oko 600 – 700 gr.)
  • 1 glavica luka
  • 3 – 4 cena belog luka (ili manje ako ne volite toliko)
  • 1 sargarepa (manja)
  • 70 gr. celera
  • 3 – 4 krompira (oko 350 gr.)
  • 2 paradajza (ili pelat)
  • mirodjija
  • persunovo lisce
  • 2-3 kasike ulja
  • biber, suvi zacin, so

Ako ne pravite posnu varijantu umutite 1 jaje, 1 kasiku brasna i 150 gr. kisele pavlake da zgusnete jelo. Ako je posno onda samo brasno i vodu ili napravite blagu zapsku.

Mozete dodati malo limuna ili sirceta.

Za kuvanje jela potrebno je oko 600 – 700 ml. vode (zavisi koju gustinu volite).

Jelo se kuva oko 40 minuta zajedno sa dinstanjem luka.

Izvor: Serpica Recepti