Ovo je divna, bogata, kremasta obrok salata koju svi obožavaju. Fantastično upotpunjuje svečanu trpezu, a često je pravim i za ručak ili večeru.
Sastojci:
Za dresing/preliv:
50 ml sirćeta, ja stavljam jabukovo
50 ml maslinovog ulja, najbolje da bude ekstra devičansko
1 kašičica belog luka u prahu ILI 1 izrendan čen belog luka
so, biber
3 kašike senfa
50 g parmezana, izrendanog najsitnije
200 g grčkog jogurta
5-6 kašika vode
Za salatu:
1-2 zelene salate, ja stavim i malo rukole i malo iceberg salate
500 g pečenih pilećih prsa (mogu da budu i grilovana)*
4 kuvana jajeta, iseckana na kockice
12-14 čeri paradajza, iseći svaki na 2 ili 3 dela
150 g kukuruza iz konzerve
70 g parmezana, izrendanog najsitnije
krutoni (ako nemate krutone, možete iseći stari hleb na kockice, posuti maslinovim uljem pa peći na 180 stepeni 15 do 20 minuta ili propržiti kockice starog hleba na maslinovom ulju)
*Pileća prsa iseći na manje komade. Ja volim da budu oko 2 cm, vi možete iseći na veće ili manje delove, po želji.
U pleh sa malo ulja staviti posoljenu, isečenu piletinu. Peći na 200 C oko 45 minuta.
U činiji pomešati sirće, maslinovo ulje, beli luk, so i biber.
Dodati senf, parmezan, grčki jogurt i vodu.Sve dobro promešati.
U velikoj činiji pomešati sve sastojke – salatu, piletinu, jaja, čeri paradajz, kukuruz i parmezan (70 g) pa preliti dresingom. Sve dobro promešati.
Pre služenja umešati i krutone. Nemojte ih umešati pre služenja jer će kasnije biti gnjecavi.
Izvor:
Neodoljivi Ukusi