Sastojci za donji sloj:
125 g margarina ili maslaca
150 g šećera
1 celo jaje
2 kašike kisele pavlake
220 g mekog brašna
10 g praška za pecivo
Nadev: 2-3 jabuke, mešavina šećera i cimeta (3 kašike šećera 1 kašičica cimeta)
Puding sloj:
2 kesice pudinga od vanile
6 kašika šećera
750 ml mleka
Hrskava korica: 100 g margarina, 100 g šećera, 100 g brašna
Priprema:
Umutiti omekšao maslac sa šećerom. Dodati jaje, kiselu pavlaku i prašak za pecivo i sve oept umutiti.
Dodati zatim pola mere brašna i mikserom izraditi.
Dodati i ostatak i sve umutiti. Masa je gusta.
Podmazati pleh 23 x 33cm i istresti celu smesu pa je razvući kao koru.
Oguliti 2 veće ili 3 manje jabuke pa ih iseckati i ostaviti preko kore.
Posuti sve mešavinom šećera i cimeta.
Pomešati prašak za puding, šećer i malo hladnog mleka od onih 750ml, a ostatak staviti na vatru da provri.
Uključiti rernu na 180 stepeni da se zagreva.
Zakuvati puding i mešati dok se ne zgusne.
Skloniti sa vatre i odmah preliti preko jabuka.
Umutiti posebno maslac, šećer i brašno.
Mutiti sve dok masa ne postane jednako zrnasta.
Posuti preko pudinga i staviti kolač da se peče 45 minuta.
Ohladiti i posuti šećerom u prahu.
Prijatno.
Detalje pogledajte u videu:
Izvor:DomaćiRecepti