Sastojci za donji sloj:

125 g margarina ili maslaca
150 g šećera
1 celo jaje
2 kašike kisele pavlake
220 g mekog brašna
10 g praška za pecivo
Nadev: 2-3 jabuke, mešavina šećera i cimeta (3 kašike šećera 1 kašičica cimeta)

Puding sloj:

2 kesice pudinga od vanile
6 kašika šećera
750 ml mleka
Hrskava korica: 100 g margarina, 100 g šećera, 100 g brašna

Priprema:

Umutiti omekšao maslac sa šećerom. Dodati jaje, kiselu pavlaku i prašak za pecivo i sve oept umutiti.

Dodati zatim pola mere brašna i mikserom izraditi.

Dodati i ostatak i sve umutiti. Masa je gusta.

Podmazati pleh 23 x 33cm i istresti celu smesu pa je razvući kao koru.

Oguliti 2 veće ili 3 manje jabuke pa ih iseckati i ostaviti preko kore.

Posuti sve mešavinom šećera i cimeta.

Pomešati prašak za puding, šećer i malo hladnog mleka od onih 750ml, a ostatak staviti na vatru da provri.

Uključiti rernu na 180 stepeni da se zagreva.

Zakuvati puding i mešati dok se ne zgusne.

Skloniti sa vatre i odmah preliti preko jabuka.

Umutiti posebno maslac, šećer i brašno.

Mutiti sve dok masa ne postane jednako zrnasta.

Posuti preko pudinga i staviti kolač da se peče 45 minuta.

Ohladiti i posuti šećerom u prahu.

Prijatno.

Detalje pogledajte u videu:

Izvor:DomaćiRecepti