Mnogi pokušavaju da pronađu onaj savršen recept da im prasetina ispadne sočna, ukusna i sa hrskavom koricom, a ovaj način pripreme će vam u tome pomoći.
Sastojci za hrskavu prasetinu:
7-8 kg prasetine
200 g soli
300 ml piva
svinjska mast
voda
Priprema hrskave prasetine:
Isecite na komade prasetinu i očistite je. Svaki komad mesa sa obe strane posolite i poređajte u pleh. Ostavite da odstoji duže vreme, kako bi upilo so. Rernu zagrejte na 250 stepeni.
Prase premažite mašću i odozgo ga polijte malo vodom, pa stavite da se peče. S vremena na vreme, preljte vodom i zalivati pretopom (tačnošću koja se nakupi u plehu). Svaki dugi put, na svakih pola sata, prelijte prase pivom.
S obzirom na to da se peče od tri do četiri sata, meso treba okretati šest do osam puta, na pola sata i prelivati. Prase je pečeno kada se kosti na nožicama odvajaju od mesa.
Izvor:(Ona.rs)