Slana posna bajadera
Dekorativno i ukusno hladno predjelo, jednostavna priprema bez kuvanja i pečenja.
Potrebno je:
Za osnovnu
800g posnog sira ili 800g posnog trvrdog sira-kačkavalja a možete kombinovati ova dva sira. U videu koristila sam 200g sira i 600g tvrdog sira
250g posnog margarina
1. deo
-100g prezle ili više do 150g ukoliko koristite sir a manje oko 80g ako koristite tvrdi sir
50g slani pečeni ili prženi kikiriki
-100g belog susama-ispecite do smeđe boje u suvom tiganju
2. deo
-konzerva tunjevine u komadima u biljnoim ulju 160-180g u videu 160g
1 kašičica crvene slatke začinske paprike po želji možete i ljutu
3. deo
3 manja ili 2veća kisela krastavčića
malo svežeg peršuna-ako nemate sveži može i suvi
za posipanje
100-130g slanog pečenog ili prženog kikirikija u videu 130g pečenog (pakovanje od 180g -50g za prvi deo i 130g za posipanje)
Izvor:
Lako je kuvati