Sastojci i priprema:

– 300 ml. mlakog mleka

– 100 ml. ulja + 50 ml. da se premesi i premažu na kraju

– 10 gr. suvog kvasca ili 40 gr. svežeg kvasca

-2 kašičice šećera

– 2 kašićice soli

– oko 700 gr. brašna

Zamesiti.

 

Za premaz:

– 2 kašike brašna

– pola kašike soli

– 5 – 6 kašika vode

– kašičica praška za pecivo

Umutiti.

 

Fil:

– 300 gr. sitnog sira

– 50 gr. kačkavlja

Ako volite možete staviti iseckanu salamu.

– 50 gr. maslaca da se premaže vruće pecivo

 

Zamesite testo. Kvasac izmešajte sa jednom kašikom brašna, šećerom i mlakim mlekom. Ostavite da stoji 5 minuta.

Dodajte ulje, brašno, so i zamesite.

Prelijte sa malo ulja i ostavite da stoji 10 minuta.

Napravite manje loptice.

Ostavite 5 minuta da stoje pa ih razvucite i punite filom od sira, umotajte i slažite na tepsiju.

Ostavite da stoji 30 minuta.

Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta, pa išarajte premazom i vratite u rernu na još 5 minuta.

Vruće premažite maslacem i uživajte. Prijatno!

Izvor:SerpicaRecepti