Sastojci i priprema:
– 300 ml. mlakog mleka
– 100 ml. ulja + 50 ml. da se premesi i premažu na kraju
– 10 gr. suvog kvasca ili 40 gr. svežeg kvasca
-2 kašičice šećera
– 2 kašićice soli
– oko 700 gr. brašna
Zamesiti.
Za premaz:
– 2 kašike brašna
– pola kašike soli
– 5 – 6 kašika vode
– kašičica praška za pecivo
Umutiti.
Fil:
– 300 gr. sitnog sira
– 50 gr. kačkavlja
Ako volite možete staviti iseckanu salamu.
– 50 gr. maslaca da se premaže vruće pecivo
Zamesite testo. Kvasac izmešajte sa jednom kašikom brašna, šećerom i mlakim mlekom. Ostavite da stoji 5 minuta.
Dodajte ulje, brašno, so i zamesite.
Prelijte sa malo ulja i ostavite da stoji 10 minuta.
Napravite manje loptice.
Ostavite 5 minuta da stoje pa ih razvucite i punite filom od sira, umotajte i slažite na tepsiju.
Ostavite da stoji 30 minuta.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta, pa išarajte premazom i vratite u rernu na još 5 minuta.
Vruće premažite maslacem i uživajte. Prijatno!
Izvor:SerpicaRecepti