Ovo je mala tajna velikih majstora

Mnoge domaćice imaju svoje cake kada je priprema obroka u pitanju, a ono što nekim od njih predstavlja problem, jeste priprema savršenih ćufti koje se ne raspadaju.

 

Sastojci:

500 g mlevenog mesa

1 jaje
60 g parmezana
2 kašike maslinovog ulja
1 čen belog luka
2 kašike peršuna
pola šolje prezli
2 kašike mleka
so i biber po ukusu
brašno
Za sos:

kašika ulja
kašika brašna
200 ml kuvanog paradajza
malo kečapa
kašičica šećera

Priprema:

U velikoj posudi pomešajte mleveno meso, jaje, parmezan, beli luk, maslinovo ulje, peršun, prezle, mleko, so i biber. Od mešavine mesa formirajte loptice i svaku uvaljajte u brašno.

Zagrejte još malo maslinovog ulja u tiganju i pecite ćufte po 5 minuta po strani, ili dok ne postanu hrskave i zlatne boje. Na malo ulja propržiti kašiku brašna, pa sipati paradajz, dodati malo kečapa i vode da se sos malo razredi, dodati začin i šećer.

 

Izvor:stvarukusa