Špageti su omiljeno jelo jer se izuzetno lako pripremaju. Morate potrošiti više vremena na pravljenje sosa jer daje neverovatan ukus. Čitajte dalje kako biste saznali koji su začini potrebni i koji su koraci.

Neophodni proizvodi: 400 g špageta 1 veza bosiljka 4 čena belog luka 50 g pinjola 50 ml. maslinovo ulje 25 parmezana 2 žlice. sok od limuna sol

Za prskanje: 40 g parmezana

Način pripreme:

Prvi korak je da skuvate špagete prema uputstvu na pakovanju, dodajući malo ulja i prstohvat soli. Kada su gotovi, ostavite ih da se ocijede. Sljedeći korak je priprema pesta od bosiljka. Pasirajte bosiljak, parmezan, maslinovo ulje, beli luk, pinjole, limunov sok i malo soli. Trebalo bi da se dobije gusta konzistencija. Dobijeni pesto pomiješajte sa kuhanim špagetima i dobro promiješajte. Poslužite sa listom bosiljka.