Sastojci:

3 jaja
12 kašika šećera
12 kašika mleka
12 kašika ulja
15 kašika mekog brašna
1 kašičica praška za pecivo
Nadev:

1 kg slatko kiselih jabuka
5 kašika šećera ili po ukusu
2 kašike griza
1 kašičica cimeta, ili po ukusu

Priprema:

Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni.

Penasto ulupati jaja sa šećerom.

Dodati mleko i ulje, pa opet ulupati.

Na kraju dodati brašno i prašak za pecivo i sve umutiti zajedno.

U pleh dimenzija 20 x 30 ili 23 x 33cm, sipnuti malo ulja pa razvući četkicom, zatom posuti sa malo brašna i svuda drmajući tepsiju rasporediti. Ili staviti papir za pečenje.

Istresti malo više od pola smese, pa staviti u rernu da se zapeče i uhvati korica oko 15 minuta smanjivši temperaturu na 180 stepeni.

Dok se biskvit peče očistiti i izrendati jabuke, pa im dodati šećer i kratko, oko 5 minuta na vatri ih prokuvati.

Na kraju dodati griz i cimet i sve promešati.

Kada se korica uhvatila preko nje stavljamo ceo nadev i ravnomerno rasporedjujemo.

Preko nadeva izlivamo ostatak mase za kolač i vraćamo da se kolač dopeče.

Mi smo ga pekli još 25 minuta na 180 stepeni.

Pečen kolač ohladiti, iseći u kocke, po želji posuti šećerom u prahu i poslužiti.

Detalje pogledajte u videu:

Izvor:Home Made Recipes