Sastojci:

1 pakovanje gotovih kora, okrugle, 3 komada
500 gr kisele pavlake
300 gr mlevenog plazma keksa
150 – 200 gr šećera u prahu
100 ml mleka
400 ml kisele vode
300 gr šlaga ( umesto šlaga može 500 ml slatke pavlake, oduzmit ei kiselu vodu )
300 – 400 gr malina ( u videu utrošeno 300 gr, mogu i sveže i smrznute )
400 – 500 ml čokoladnog mleka

Priprema:

Pomešati pavlaku i šećer u prahu i izmešati.

Dodati zatim keks, pa sjediniti.

Na kraju pošto je masa gusta dodati mleko sve fino izmešati u glatku masu.

Posebno umutiti kiselu vodu i šlag ( slatku pavlaku ).

Na okruglu tacnu staviti jednu koru, pa okolo obruč od 26cm okrenut naopako i zatvoriti obruč samo do pola, jer toliko će kora dozvoljavati.

Preliti koru čokoladnim mlekom, malo kašikom razvući.

Naneti pola keks fila, rasporediti, pa poslagati pola mere malina.

Preko malina naneti 1/3 šlaga. Ponoviti postupak i sa drugom korom.

Staviti treću koru, preliti mlekom pa staviti malo u frižider da se masa stegne.

Ukoliko pravite bez obruča možete odmah naneti šlag koji je preostao.

Kada torta odstoji skinuti obruč, pa dekorisati po želji, iskoristiti šlag koje je preostao ( oko trećine ).

Torta se može odmah poslužiti, čak i sa zaledjenim malinama jer one jako brzo, već u roku od pola sata otpuste.

Detalje pogledajte u videu:

Izvor:DomaćiRecepti