Sastojci:
1 pakovanje gotovih kora, okrugle, 3 komada
500 gr kisele pavlake
300 gr mlevenog plazma keksa
150 – 200 gr šećera u prahu
100 ml mleka
400 ml kisele vode
300 gr šlaga ( umesto šlaga može 500 ml slatke pavlake, oduzmit ei kiselu vodu )
300 – 400 gr malina ( u videu utrošeno 300 gr, mogu i sveže i smrznute )
400 – 500 ml čokoladnog mleka
Priprema:
Pomešati pavlaku i šećer u prahu i izmešati.
Dodati zatim keks, pa sjediniti.
Na kraju pošto je masa gusta dodati mleko sve fino izmešati u glatku masu.
Posebno umutiti kiselu vodu i šlag ( slatku pavlaku ).
Na okruglu tacnu staviti jednu koru, pa okolo obruč od 26cm okrenut naopako i zatvoriti obruč samo do pola, jer toliko će kora dozvoljavati.
Preliti koru čokoladnim mlekom, malo kašikom razvući.
Naneti pola keks fila, rasporediti, pa poslagati pola mere malina.
Preko malina naneti 1/3 šlaga. Ponoviti postupak i sa drugom korom.
Staviti treću koru, preliti mlekom pa staviti malo u frižider da se masa stegne.
Ukoliko pravite bez obruča možete odmah naneti šlag koji je preostao.
Kada torta odstoji skinuti obruč, pa dekorisati po želji, iskoristiti šlag koje je preostao ( oko trećine ).
Torta se može odmah poslužiti, čak i sa zaledjenim malinama jer one jako brzo, već u roku od pola sata otpuste.
Detalje pogledajte u videu:
Izvor:DomaćiRecepti