Sastojci
Svinjski lungić – 1.700 kg
Kupus – 1/2 kom
Praziluk – 1 stabljika
Dimljena slanina – 200 grama
Bijelo vino – 400 ml
Majčina dušica – 1/2 kašičice
Crni biber – 1/2 kašičice
paprika – kašičice
Lovorov list – 1 kom
Maslinovo ulje – 100 ml
Sol
Način pripreme
Svinjski file otvorimo uz pomoć noža i napravimo tanak pravougaonik. Premažite marinadom koju smo pripremili tako što smo pomiješali maslinovo ulje sa kuhinjskom soli, crnim biberom, crvenom paprikom i timijanom. Nadev pripremite tako što ćete praziluk i kupus pržiti na malo maslinovog ulja 10 minuta na umerenoj vatri (6. stepen). Posolite i začinite crvenom paprikom i lovorovim listom. Kuvajte još 2 minuta. Kupus prelijte preko mesa. Ređamo komade dimljene slanine koje pržimo u tiganju 1 minut na jakoj vatri (8. stepen). Urolujemo meso. Vežemo je kao što je prikazano u videu. Rolat umotamo u papir za pečenje i stavimo u pleh koji ima rešetku tako da meso ne dodiruje dno pleha. U šerpu sipajte belo vino. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 190°C 60 minuta.
Detalje pripreme pogledajte u videu:
Izvor:ДомашнакухнясДани