Neće vam trebati mnogo truda, a moći ćete da je napravite iako ste početnik u kuhinji.
Potrebni sastojci:
600 gr telećeg mesa
1 glavica luka
2-3 kašike ulja
2 šargarepe
2 krompira
biber u zrnu
2-3 lista lovora
so
2 kašike brašna
malo aleve paprike
2 žumanca
200 ml kisele pavlake
svež peršun
sok od limuna
Način pripreme:
Iseckati sitno luk. U dublji lonac sipati ulje, zagrejati ga, pa na njemu izdinstati sitno seckani luk. Dodati meso seckano na kockice, promešati i ostaviti da se malo dinsta. Sipati 2 l vode. Staviti biber u zrnu, lovorov list, na kockice seckanu šargarepu i krompir, smanjiti temperaturu, posoliti, poklopiti i kuvati sve dok povrće i meso ne omeknu.
U posebnom lončetu izmešati brašno, alevu papriku i malo vode, tako da nema grudvica, pa to dodati u čorbu.
Opet kuvati dok ne provri. 2 žumanca viljuškom umutiti i dodati kiselu pavlaku, pa dobro sve promešati. Kada čorba provri sklonite je sa ringle, pa je polako kutlačom sipati u smesu od žumanaca i pavlake stalno mešajući viljuškom. Sipati dve-tri kutlače. Dobro promešati, pa opet jednom po jednom kutlačom vraćati smesu u lonac. Polako promešati i poklopiti.
Izvor:Kuhinja za 10