Priprema:

4 žumanca
100gr šećera u prahu
250gr mascarpone sira
250ml slatke pavlake
150ml kafe
150gr piškota
kakao za posipanje

Priprema:

Umutiti se žumanca sa šećerom u prahu pa dodamo mascarpone sir i sve izmešamo žicom ili varjačom da dobijemo glatku smesu.

Ulupati slatku pavlaku pa je dodati prethodnoj smesi i sve sjediniti žicom ili varjačom.

Piškote podeliti na dva dela.

Umakati piškote u kafu i slagati u dublju posudu. Izabrati posudu u koju će u prvi red knap da stane polovina piškote.

Kada umačete piškote nemojte ih dugo ostavljati u kafi nego samo ih spustite i okrenite i odmah vadite da ne bi previše omekanile i raspadale se.

Preko prvog reda piškota nanesite pola krema pa ponovite postupak još jednom.

Odgore pospite debljim slojem kakaa, pa posudu poklopite alu folijom i ostavite u frižideru 4h.

Poslužite tiramisu iz posude u kojoj ste ga napravili.

Detalje pripreme pogledajte u videu:

Izvor:Home Made Recipes