Sastojci
Svježa kobasica – 800 g
Kuvani pasulj – 600 g
Topla voda – 600 ml
Luk – 1 kom
Beli luk – 4 čena
Šargarepa – 2 kom
Paprike – 1 kom
Paradajz – 2 kom
Maslinovo ulje
Crni biber
Paprika
Peršun
Sol
Način pripreme
Narežite kobasicu na komade. Pržite ih na malo maslinovog ulja 4 minute na umjerenoj vatri (7. stepen). Izvadimo ih na tanjir.
U istoj tavi propržiti luk, šargarepu, papriku i beli luk, po potrebi dodati još malo maslinovog ulja. Posolimo. Ostavite ih 5 minuta na umjerenoj vatri (7. stepen).
Zatim dodajte kobasicu i pasulj. Dodajte 600 ml vrele vode. Kuvajte 5 minuta na laganoj vatri (4. stepen).
Paradajz sitno nasjeckajte i dodajte u pasulj, začinite crnim biberom, paprikom.
Kuvajte 10 minuta na laganoj vatri (4. stepen).
Ugasite vatru i pospite peršunom.
Detalje pripreme pogledajte u videu:
Izvor:
Home kitchen with Danny