Može se nazvati pitom ili štrudlom, mašnice je krase i dostojna je njenog prelepog izgleda a još lepšeg ukusa. Primaljiva a teško joj ko može odoleti, filovana spanaćem i sirom i premazana puterom. Ovako bogatog ukusa retko ko može ostati ravnodušan a ne priznati da je jedinstvena.

 

POTREBNE NAMIRNICE:

1. 450g brašna
2. 250ml mlakog mleka
3. 1 kesica (8g) suvog kvasca ili 20g svežeg
4. 1 kašičica šećera
5. 1 kašičica soli
6. 1 jaje
7. 50ml ulja

Za premazivanje:

1. 120g puteraa ili margarina
Fil:

2. 250g sira
3. 1 jaje
4. 200g svežeg spanaća
Takođe se može filovati samo sirom , mesom …

Peče se na 180°C(356°F) 30-35 minuta

 

Detalje pripreme pogledajte u videu:

Izvor:AuroraRecepti