POTREBNO:
– 300 gr. petit keksa
– 300 gr. malina
– 200 gr. šećera u prahu
– 400 gr. šlaga
– 2 dcl hladne kisele vode, moguće je i 3dcl. vode, zavisi koji šlag koristite
– 200 gr. margarina ili maslaca
– 2 čaše kisele pavlake, 360 ml.
– sok od maline, ili bilo koji drugi za natapanje keksa
POGLEDAJTE VIDEO RECEPT ZA TORTU S MALINAMA
PRIPREMA:
Umutiti šlag sa kiselom vodom. Zatim margarin umutiti sa prah šećerom i dodati pavlaku.
Izmešati da se sjedini. Svaki keks zaronite u sok od malina, ne dršite ga dugo u njemu da ne bi jako omekšao.
Slažite keks na tacnu jedan pored drugog.Otprilike je to 14 komada keksa za donji red.
Zatim premažite polovinu šlaga, poredjate ocedjene maline i preko njih polovina fila od kisele pavlake. Ostavite u frižider da se prvi deo stegne oko 20 minuta.
Radimo tako još jedan red i na kraju keks. Toru staviti u frižider da se stegne i keks omekša.
Ukrasite po želji, šlagom ili čokoladom. Prijatno!
Izvor:SerpicaRecepti