Sastojci i priprema:

Kora:

– 5 belanaca
– 5 kašika šećera
– 1,5 kašika brašna
– 5 kašika mlevene plazme

3 – 4 kašike vode ili mleka za prelivanje pečenih kora

Prave se ovakve 3 kore.

Umutiti belanca i šećer u čvrst sneg. Umešati brašno i plazmu. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni do 20 minuta. Pečene kore premazati vodom ili mlekom, 3-4 kašike je dovoljno.

Fil:

– 15 žumanaca
– 150 gr. šećera
– 200 gr. maslaca ili margarina
– 100 gr. crne milka čokolade
– 100 gr. bele milka čokolade
– 200 gr. mlevene plazme
– 100 gr. mlevenih lešnika (lepše ako su predhodno pečeni)
– 300 ml. slatke pavlake

Umutiti žumanca sa šećerom i kuvati na pari uz neprestano mešanje, oko 10 minuta.
Ostaviti da se ohladi. Za to vreme rastopiti čokolade, umutiti maslac i slatku pavlaku.
U fil mikserom umešati maslac i četiri pune kašike slatke pavlake.
Umešati lešnike i plazma keks. Podeliti fil na dva dela, u jedna deo staviti rastopljenu tamnu čokoladu u drugi deo rastopljenu belu čokoladu.

Na tacnu staviti kalup i u njemu filovati tortu.
Kora, tamniji fil, slatka pavlaka, kora, svetliji fil, slatka pavlaka, kora. Odozgo izmešati ostatake filova, uvek ostavim kašiku-dve fila i malo slatke pavlake. To mi bude fil s kojim premažem treću koru.
Možete ukrasiti šlagom ili rastopljenom čokoladom.
Torta mora da odstoji jedna dan u frižideru pa tek onda seći i poslužiti.

Detalje pripreme pogledajte u videu:

Izvor:
Sherpica Recipes