Trileće je fenomenalno sočan kolač koji ili volite ili ne volite.
Da bi znali morate probati. I veliki skeptici su pokleknuli pred njim i s guštom uživaju u svakom zalogaju.
Dobro ga rashladite prije stavljanja karamele. Tada je najbolji.
Pecite u tepsiji 31×19 cm otprilike. Biskvit se peče 15 minuta na 170 stepeni, ovisno od vaše rerne.
Sastojci:
Biskvit:
– 4 jaja
– 5 kašika brašna
– 2 kašike griza
– 1 kašičica praška za pecivo
– 2 kašike hladne vode
– 100 gr šećera
– prstohvat soli
– vanilin šećer
Zaljev:
– 550 ml punomasnog mlijeka
– 350 ml kondenzovanog mlijeka
– 100 ml slatkog vrhnja.
Ostatak vrhnja možete iskoristiti tako da ćete s manjom količinom ukrasiti kolač kad nanesete karamel.
Izvor:
kuhaj i peci