Potrebno
– 200 gr. pilećeg belog mesa (može i bez mesa ili neko drugo)
– 800 gr. krompira
– 100 gr. crnog luka
– 3 – 4 čena belog luka
– 1 kašika suvog začina
– malo bibera
– peršunovo lišće
– 2 kašike ulja ili kockica maslaca

Oko 2,5 do 3 litre vode, rezanci za supu.

Na ulju izdinstajte sitno iseckano belo meso, izvadite ga iz šerpe pa dodajte iseckan crni luk. Kratko dinstajte, dodajte iseckan beli luk. Par sekundi još pržite pa dodajte isečen krompir, vodu da prekrije. Kuvajte dok krompir ne omekša. Ispasirajte viljuškom ili štapnim mikserom, vratite meso u čorbu, začinite i dodajte peršunovo lišće i još vode (koliko volite da bude gusto).Kuvajte oko dve minute pa dodajte rezance. Prijatno!

Detalje pripreme pogledjte u videu:

Izvor:
Sherpica Recipes