Sastojci

Pečurke – 300 grama

Pirinač – 250 grama
Luk – 1 kom
Šargarepa – 2 kom
Beli luk – 2 čena
Paradajz – 1 kom
Juha od povrća – 800 ml
Maslinovo ulje – 30 ml
Crni biber – 1/2 kašičice
Origano – 1 kašičica
Sol – 1 kašičica

Način pripreme

Na zagrejanom maslinovom ulju kuvajte luk, šargarepu i beli luk 3 minuta na umerenoj vatri (6. stepen). Solimo. Dodajte pečurke i kuvajte 5 minuta na umerenoj vatri (6. stepen). Dodajte pirinač i pržite 5 minuta na umerenoj vatri (7. stepen). Dodajte bujon od povrća i kuvajte 10 minuta na laganoj vatri (5. stepen). Na kraju dodajte rendani paradajz i začinite crnim biberom i origanom. Kuvajte još 5 minuta na laganoj vatri (5. stepen).

Detalje pogledajte u videu:

Izvor:ДомашнакухнясДани