SASTOJCI:
Za krem:
6 žumanaca
650 ml mleka
6 kasika (100g ) secera
10 g vanillin secera
50g brasna
50g gustina
Za koru:
6 belanaca
prstohvat soli
6 kasika (100g ) secera
10 g vanillin secera
6 kasika (100g ) brasna
1 kasicica praska za pecivo
100 g Maslaca (sobne temperature)

I još:
400 g banana
6 kašika mleka

Priprema :
Priprema krema:

Stavite 500 ml mleka da se kuva.

Za to vreme…

U činiji umutite 6 žumanaca sa šećerom, vanilin šećerom, brašnom, gustinom i 150 ml mleka.

Smesu sipajte u provrelo mleko.

Kuvajte uz konstantno mešanje, dok se krema ne zgusne.

Sklonite sa ringle, prekrijte streč folijom I ostavite da se krema ohladi.

U ohladjenu kremu dodajte maslaca i mikserom mutite, dok se sastojci ne sjedine.

Priprema kore:

Krenite da mutite mikserom belanca sa prstohvatom soli.

Posle par minuta dodajte vanilin šećer i postepeno dodajte šećer.

Mutite dok ne dobijete sneg od belanaca.

Dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo.

Dobro promešajte da se svi sastojci sjedine.

Tepsiju 30 x 20 cm nauljite I pospite sa malo brašna.

Smesu sipajte u tepsiju i poravnajte.

Pecite u zagrejanoj reni na 180 C 15-tak minuta.

Čačkalicom proverete da li je kolač pečen.

Vruć kolač prelijte sa 6 kašika mleka.

Preko poredjete, na kolutove, iseckane 2 banane, pa ravnomerno premažite žuti krem.

Preko premažite umućeni šlag.

Spremite kolač najmanje 2-3 sata u frizider.

Isecite i poslužite.

Prijatno:)

Način pripreme pogledajte u videu:

Izvor:
CooKing