SASTOJCI:
Za krem:
6 žumanaca
650 ml mleka
6 kasika (100g ) secera
10 g vanillin secera
50g brasna
50g gustina
Za koru:
6 belanaca
prstohvat soli
6 kasika (100g ) secera
10 g vanillin secera
6 kasika (100g ) brasna
1 kasicica praska za pecivo
100 g Maslaca (sobne temperature)
I još:
400 g banana
6 kašika mleka
Priprema :
Priprema krema:
Stavite 500 ml mleka da se kuva.
Za to vreme…
U činiji umutite 6 žumanaca sa šećerom, vanilin šećerom, brašnom, gustinom i 150 ml mleka.
Smesu sipajte u provrelo mleko.
Kuvajte uz konstantno mešanje, dok se krema ne zgusne.
Sklonite sa ringle, prekrijte streč folijom I ostavite da se krema ohladi.
U ohladjenu kremu dodajte maslaca i mikserom mutite, dok se sastojci ne sjedine.
Priprema kore:
Krenite da mutite mikserom belanca sa prstohvatom soli.
Posle par minuta dodajte vanilin šećer i postepeno dodajte šećer.
Mutite dok ne dobijete sneg od belanaca.
Dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo.
Dobro promešajte da se svi sastojci sjedine.
Tepsiju 30 x 20 cm nauljite I pospite sa malo brašna.
Smesu sipajte u tepsiju i poravnajte.
Pecite u zagrejanoj reni na 180 C 15-tak minuta.
Čačkalicom proverete da li je kolač pečen.
Vruć kolač prelijte sa 6 kašika mleka.
Preko poredjete, na kolutove, iseckane 2 banane, pa ravnomerno premažite žuti krem.
Preko premažite umućeni šlag.
Spremite kolač najmanje 2-3 sata u frizider.
Isecite i poslužite.
Prijatno:)
Način pripreme pogledajte u videu:
Izvor:
CooKing