Sastojci i priprema:
– 400 gr. testenine (bilo koji makaroni)
– 120 gr. suve kobasice
– 100 gr. salame (ne mora)
– 200 gr. kačkavalja
– 5 kašika kukuruza šećerca
– kašičica origana
– 200 gr. pica kečapa
– 200 gr. mariniranih šampinjona (mogu i sveži, izdinstani)
Za preliv:
– 3 jaja
– 1,5 dcl. jogurta
– 2 kašike brašna
– 2 prstohvata soli
Još 50 gr. kačkavalja da se nariba na pečen nabujak.
Kuvajte makarone u slanoj vodi. Ja ih obarim do pola jer se u rerni još dopeku i omekšaju.
U proceđene makarone ubacite iseckan kačkavalj, kobasicu, salamu (ja ne stavljam), šampinjone, kukuruz (oblično je sa njim), kečap, origano. Promešajte i prespite u podmazanu tepsiju ili vatrostalnu činiju. Umutite jaja sa dva prstohvata soli, dodajte jogurt i brašno.
Prelijte preko makarona, prekrijte i stavite da se peče oko 30 minuta u već zagrejanoj rerni na 240 stepeni. Pred kraj pečenja sklonite foliju ili poklopac da bi se odgore lepo zapeklo (pazite da se ne sasuše gornji makaroni). Na pečeno naribajte sir i pospite origanom.
Poslužite dok je toplo, naravno uz kečap. Prijatno dragi moji!
Detalje pripreme pogledajte u videu:
Izvor:
Sherpica Recipes