Prste ćete polizati i praviti opet za koji dan. Ovako ukusan grašak još niste jeli. Uz salatu ide savršeno!

Potrebno:

  • 500 gr. graška
  • 150 gr. šargarepe
  • 200 gr. crnog luka,
  • 350 gr. pilećih prsa
  • 150 gr. pirinča
  • 500 ml. krem za kuvanje.

Začini: kari, beli luk u prahu, so, biber…

  • ulje ili maslac oko 60 – 70 ml.
  • 700 ml. vode
  • peršunov list za dekoraciju

Na ulju izdinstajte crni luk, dodajte grašak i iseckanu šargarepu. Nalijte vodom i ostavite da krčka 15 minuta. Dodajte opran pirinač, posolite, pobiberite i kuvajte oko 10 minuta.

Dok se grašak kuva pripremite meso. Isecite ga na tanke šnite ili kockice. Kratko propržite na ulju, pobiberite i posolite po ukusu.

Nalijte neutralnu pavlaku, dodajte začine(kari, beli luk..)Krčkajte sve zajedno 3-4 minute.

Grašak istresite u pekač, preko stavite meso pa prelijte sosom. Pecite pokriveno u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 30-35 minuta. Prijatno!

Izvor: Serpica Recepti