Prste ćete polizati i praviti opet za koji dan. Ovako ukusan grašak još niste jeli. Uz salatu ide savršeno!
Potrebno:
- 500 gr. graška
- 150 gr. šargarepe
- 200 gr. crnog luka,
- 350 gr. pilećih prsa
- 150 gr. pirinča
- 500 ml. krem za kuvanje.
Začini: kari, beli luk u prahu, so, biber…
- ulje ili maslac oko 60 – 70 ml.
- 700 ml. vode
- peršunov list za dekoraciju
Na ulju izdinstajte crni luk, dodajte grašak i iseckanu šargarepu. Nalijte vodom i ostavite da krčka 15 minuta. Dodajte opran pirinač, posolite, pobiberite i kuvajte oko 10 minuta.
Dok se grašak kuva pripremite meso. Isecite ga na tanke šnite ili kockice. Kratko propržite na ulju, pobiberite i posolite po ukusu.
Nalijte neutralnu pavlaku, dodajte začine(kari, beli luk..)Krčkajte sve zajedno 3-4 minute.
Grašak istresite u pekač, preko stavite meso pa prelijte sosom. Pecite pokriveno u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 30-35 minuta. Prijatno!
Izvor: Serpica Recepti