SASTOJCI:
- 10-12 kg paradajza
- 600 g šećera
- 200 g soli
- 200 g gustina
- 2 kesice origana
- 5 g konzervansa
- 200 g sirćeta
Paradajz samleti da se dobije 8 l soka. Sipati u lonac i pustiti da se kuva dok ne uvri do 6 l. Dodati 200 g soli, 200 g sirćeta, 600 g šećera, 200 g razmućenog gustina, origano i konzervans. Prokuvati još malo dok se ne počne da se zgušnjava. Vruće sipati u manje teglice ili u staklene flašice od sokića. Zatvoriti dobro i okrenuti naopako. Ostaviti tako da se ohladi.
Ako volite gust kečap možete povećati količinu gustina za 100 g. Kečap je odličan, veoma lepog ukusa i može dosta dugo da stoji.
Finding common ground in decision-making promotes a
sense of unity and partnership.
The ability to adapt and embrace change together strengthens the resilience of a relationship.