Zimski paradajz, paprika, krastavac, sa lukom, belim lukom i peršunom. Savršena šarena salata pasterizovana i bez konzervansa.
Sastojci:
1 kg krastavca
4 veke paprike
5 glavica crnog luka
10 cenova belog luka
2,5 kg paradajza
persin
150 ml biljnog ulja
2 supene kasike soli
Sve ovo nasjeckajte, dodajte potrebne sastojke i ostavite 1 sat da pusti sok. Nakon 1 h vremena povrce je pushtio sok. Sada stavljamo povrce u sterilisane tegle. Zatim sok cemo sipati u tegle. Stavljamo tegle na pasterizaciju. u sherpi stavite krpu. Krpa ce spreciti da tegle udaraju po serpi. Tegle nemojte zatvarati, samo stavite poklopac na teglu i lagano pritvorite. Sipajte vodu u serpu. Stavite serpu na vatru. Kada voda prokljuca, smanjite temperaturu i kuvajte 40 min. Nakon pasterizacije izvadite tegle iz serpe. Skinuti poklopac iz tegle i stavite 1 kafenu kashicicu shecera i 1 kashicicu sirceta 9% i zatvorite poklopac.
Detalje pripreme pogledajte u video:
Izvor:My kitchen Tanja