Ovaj kolač je mekan i nježan kao pahuljica, ukusan je i jednostavno se sprema. Možete ga praviti sa svim sezonskim bobičastim voćem, a pošto su nam jagode krenule eto da iskoristimo priliku 🙂 Divan je i kad ga tek napravite a i sutradan, krema je nježna ali dovoljno čvrsta da ga fino isiječete. Ako se bojite raditi sa nježnim kremama možete dodati još 1 šlag kremu ili 1 kašiku maskarpone sira. Kolač nije presladak, taman je dovoljno sladak, nije poput puslice ili Pavlova torte, a pošto se peče manje je sladak i od marshmallow kolača jer je smanjena količina šećera. Ako vam se ne da praviti krema, umutite slatku pavlaku ili sam šlag pa premažite odozgo 🙂
Potrebno je:
Za koru
4 bjelanca ( 140 gr)
140 gr šećera
1 mala kašika limunovog soka
Krema
4 žumanca
100 gr slatkog kondenzovanog mlijeka
2 kašike vrhnja za kuhanje
1 vrećica šlag kreme od vanilije
Peče se 20 min na 150 C, na donjoj rešetki, I jog 15 min na 100 C
Kalup prečnika 24 cm ili 26
Izvor:
Arijeva kuhinja