Kremasti kolač sa jagodama

Sastojci:

Za prvi sloj:
1 l mleka
15 kašika šećera
15 kašika griza

Za drugi sloj:
500 g jagoda
500 ml vode
15 kašika šećera
3 pudinga od vanile

Za treći sloj:
500 ml mleka
15 kašika šećera
4 žumanceta
8 kašika brašna
250 g margarina

Za ukrašavanje:
300 ml slatke
3 kašike šećera u prahu

Priprema:
U mleko sipati šećer i griz i kuvati uz mešanje dok se ne zagusti. U pleh veličine 21 x 31 cm na samolepljivu foliju sipati i poravnati vruć griz. Ostaviti da se ohladi.
Razmutiti puding sa malo vode. Sipati vodu i šećer da provri. U vreo sirup dodati jagode i kuvati oko tri minuta. Potom usitniti jagode štapnim mikserom. U vruću smesu sipati puding od vanile i kuvati dok se ne zagusti. Vruću smesu sipati i poravnati preko griza. Ostaviti da se hladi.
Umutiti žumanca sa šećerom. Dodati brašno i umutiti. Sipati 100 ml mleka i umutiti. Ostatak mleka kuvati dok ne provri. U vrelo mleko sipati smesu i kuvati dok se ne zagusti. Krem ostaviti da se ohladi. Potom u krem dodati margarin i umutiti. Premazati treći sloj preko sloja sa jagodama. Ostaviti da se ohladi. Umutiti slatku pavlaku sa šećerom u prahu i premazati kolač.

Izvor:
Ukusna hrana