Sastojci i priprema:
(ako vam je puno možete praviti pola mere)

– oko 800 – 900 gr. belog, pilećeg mesa (može i od karabatka ili ćureće)
– 4 jaja
– 1 kašika senfa
– 3 kašike ulja
– 1 kašičica origana
– ranva kašičica karija
– na vrh kašičice bibera
– 1,5 kašičica soli
– pola kašičice belog luka u prahu
– 4 kašike brašna (ja sam stavila 2 kukuruznog i 2 belog)
– malo tucane paprike (ne mora ako nemate)
– pola kesice praška za pecivo 5 gr.

– 200 – 250 ml. ulja (zavisi od zapremine tiganja.

Začine možete dodati po ukusu, ne mora ovako kao iz recepta. Čak samo da stavite so, biber, malo vegete i peršunovog lišća biće supeer ukusno.

Iseckajte meso na sitne kockice. Umutite jaja, dodajte sve začine, ulje, brašno i prašak za pecivo. Izmešajte da nema grudvica, dodajte meso i prekrijte pa ostavite najmanje sat vremena u frižideru a može i preko noći.
Kašikom vadite smesu i spuštajte u zagrejano ulje. Smanjite temperaturu ringle. Prže se oko 4 minute s jedne i 4 minute s druge strane.

Izvor:SerpicaRecepti