Od kako sam dobila ovaj recept, zapostavila sam regularnu baklavu sa korama. Probajte i uverite se!

Sastojci
3 jaja
150g šećera
12 kašika mleka
12 kašika ulja
12 kašika pšeničnog griza
12 kašika brašna
1 prašak za pecivo Dolcela
200g mlevenih oraha

ZA POSIPANJE: 400g šećera i 450ml vode

Priprema

1.
Umutiti jaja sa šećerom, pa dodati ostale sastojke, pa na kraju mlevene orahe, i lagano varjačom sjediniti, mešajući odozdo prema gore.

2.
Smesu sipati u nauljen i brašnom posut pleh (20×25) i kašikom poravnati.

3.
Kolač peći u zagrejanoj rerni na 200 ‘C dok kora lepo ne porumeni.

4.
Dok se kora hladi skuvati sirup: šećer i voda da proključa

5.
Prohladjenu koru iseći na kocke i preliti toplim sirupom.

6.
Ukrasiti sa malo mlevenih oraha, pa ostaviti na hladnom mestu da se lepo ohladi.

7.
*ja je ne drzim u frižideru, već samo u hladnoj prostoriji*

Izvor:coolinarika.com/