Postan paprikaš bez ulja:

  • 350 gr. crnog luka
  • 1.200 gr. krompira
  • 1 babura paprika (sveža ili zamrznuta)
  • 2 manja paradajza (svež ili zamrznut)
  • komadić celera (ili peršuna)
  • 1 šargarepa
  • so, biber, 1 kašika sitne crvene paprike
  • voda

Isecite luk na kolutove, takođe i šargarepu, celer, papriku, paradjz samo stavite u tepsiju u celom komadu. Malo posolite i pecite u rerni na najačoj temperaturi. Gotovo je za 20 minuta.

Izmiksajte u blenderu ili seckalici.

U šerpu stavite isećen krompir, dodajte pire od pečenog povrća, biber, sitnu papriku. Prelijte vodom da prekrije krompir.

Kuvajte prvo na jačoj temperaturi oko 20 minuta, posle smanjite i lagano krčkajte još 15 minuta. Kada vidite da se krompir počeo malo raspadati i da je čorba dobila lepu gustinu, posolite, dodajte ako želite malo peršunovog lišća i uživajte u odličnom ukusu.

Izvor: Serpica Recepti