Torta od tri vrste čokolade
Pitajte trgovce i reći će vam da je ovo najprodavanija torta i to sa razlogom.
Po mom receptu se ne peče i ne kuva gotova je za 20 tak menita.
Brzo se priprema a još brže pojede.
Kremasta sa divnim mirisom i ukusom čokolada.
Prava poslastica za ljubitelje čokolade.
Sastojci za kalup prečnika 28 ili 26 cm:
Za prvi sloj:
- 500g mlevenog keksa sa kakaom mada može i neki drugi i to 50g za – posipanje i 450g za tortu
- 180g maslaca ili margarina
- 200ml bilo kog soka u vidu coca cola a može i neki sa ukusom pomorandže
Za prvi fil: - 200g crne čokolade u vidu menaž za jelo i kuvanje
- 300ml slatke pavlake
Za drugi fil: - 200g mlečne čokolade
- 300ml slatke pavlake
Za treći fil: - 200g bele čokolade u videu za jelo u kuvinja
-300ml slatke pavlake
Za glazuru: - 100g crne čokolade
- 100ml slatke pavlake
- po potrebi ako je previše gusta što zavisi od čokolade dodajte malo ulja.
Napomena: recept sam uklopila tako da vam je potreban tačno 1l slatke oavlake u vidu je Meggle a mođete koristiti i neku drugu. Umesto glazure možete samo umutiti preostalu pavlaku i završiti tortu šlagom.
Prijatno!
Izvor:
Lako je kuvati