TURŠIJA U BURETU- STARI PROVERENI RECEPT

OSNOVNA SMESA ZA 10 L TECNOSTI:
POTREBNO JE 10 LITARA VODE
OD TIH 10 L ODVADITI 1 L VODE PROKUVATI PA DODATU U VRUCU VODU
250GR SECERA
300GR SOLI-ILI 250GR
2 KONZERVANSA
2 VINOBRANA
KESICU BIBERA U ZRNU
200ML ESENCIJE IZMESATI

PA TU SMESU DODATI U PREOSTALIH 9 L HLADNE VODE -JA KORISTIM VODU IZ BALONA
TOM SMESOM PRELITI POVRCE..PAPRIKA,KRASTAVCI KORNISONI I KARFIOL MOZE SE DODATI JOS I ZELENI PARADAJZ
KOLICINA POVRCA I KOLICINA SMESE ZAVISI OD VELICINE BURETA KOJE IMATE..
JA SAM IMALA OKO 6KG KRASTAVACA,5 KG PAPRIKA I VECU GLAVICU KARFIOLA(2 KG)
MOJE BURE JE OD 15 L

TURSIJU JE POTREBNO ZATVORITI I DRZATI NA HLADNOM MESTU POSLE 15 DANA SE MOZE PROBATI
VREME KISELJENJA ZAVISI OD VREMENA TACNIJE TEMPERATURE SPOLJNE.
OVAKO PRIPREMLJENA TURSIJA SE SIGURNO NEKVARI I MOZE TRAJATI DO PROLECA.
UKOLIKO VREMENOM POVRCE OMEKSA SAMIM TIM CE SPLASNUTI I DESICE SE DA IMA VISAK TECNOSTI SLOBODNO IZBACITE MALO.POVRCE MORA BITI UNUTAR TECNOSTI NIKAKO VAN ZATO SE KORISTE PLASTICNI PRITISKACI.

Detalje pogledajte u videu:

 

Izvor:Bokinakuhinja