za biskvit
4 jaja
6 kašika šećera
1 prašak za pecivo
1 šolja (150 g) brašna
300 ml mleka
za odijevanje
100 ml vode
12 kašika šećera
1 kg breskve
2 pudinga od vanile
za premazivanje
1 vrećica šlaga
120 ml mlijeka

Umutite jaja sa šećerom, a zatim dodajte brašno i pecivo. Sipati u podmazanu i pobrašnjenu okruglu tepsiju br. 26. Peći u zagrejanoj rerni oko 20 minuta. Nakon što je biskvit pečen (dok je još vruć) prelijte 300 ml hladnog mleka.
U međuvremenu, dok se biskvit peče, pripremite preliv. Zagrijte šećer i vodu na vatri dok se šećer ne otopi. zatim dodajte breskve, oljuštene i nasjeckane na komade. Kuhajte na laganoj vatri dok ne omekša. zatim dodajte puding, rastvoren u malo vode.
Preliv se stavlja topli na biskvit i ostavlja da se stvrdne.
Kad se ohladi, premažite tortu šlagom.