Category: Glavna jela

Tražite recepte za glavna jela? Dobrodošli na DomaciRecepti.net – ovde ćete naći isprobane domaće recepte, kao i ideje za vaš sledeći ručak.

Piletina sa senfom i jogurtom

Sastojci: 300 gr. piletina 1 jogurt 1 kašičica senfa 1 kašičica kurkume sol i papar NAČIN PRIPREME: Isecite i pržite piletinu na nemasnoj tavi 5 minuta. Stavite čašu jogurta sa senfom i začinima. Ostavite da vri 5 minuta.  

Read More

Tikvice sa pesto umakom

Tikvice, prepolovite po dužini i izrežite. Jaje istucite vilicom, dodajte ostale sastojke, pa njima napunite tikvice. Pospite uljem. Pecite u zagrijanoj rerni oko 30 minuta Sastojci 2 male tikvice 3 kašike pesto sosa 2-3 češnja belog luka (sjeckani) 1 jaje 100 gr urde začini sol, kopar, origano, maslac

Read More

Integralna pica sa paprikom, paradajzom i žutim sirom

Eksperimentiranje u kuhinji jedan je od najuzbudljivijih izazova. U potrazi za zdravijim receptima izumio sam ovaj. U početku nisam mogao vjerovati da ću ga udariti. Tijesto je tanko, bez dominantnog mirisa i okusa integralnih brašna, ukusno i mekano, dobro se peče za kratko vrijeme, a na vrh možete staviti što god želite. Izbjegavam meso i iskreno mi…

Read More

Kremasti krompir sa prelivom

Sastojci: 1 kg krompira 700 ml vode 200 ml mleka 1 krem ​​supa od gljiva (možda brokula) 100 ml ulja 200 g pečenice, slanine, pršuta, … po vašem izboru 1 luk 1. Prvo narežite krompir na kockice, dodajte ulje i sol. stavite u posudu da se peče u zagrijanoj rerni 20 minuta. 2. Dok…

Read More

Pasta tunjevina Putaneska

Fico će pripremiti tjesteninu s umakom od paradajza, maslinama, kaparima i tunjevinom. Izvrsno za ljetne dane! Sastojci: 1 paket jezika ili špageta 4 režnja češnjaka 2 kašike bukovače maslinovo ulje za prženje 2 kašike kapara 1/2 šolje masline kalamata malo bosiljka 400 gr. kore od paradajza tunjevina u ulju Priprema Korak 1: Skuhajte tjesteninu prema uputama…

Read More

Genijalni svinjski paprikaš sa tjesteninom

Fico će pripremiti ukusni svinjski gulaš sa maslinovim uljem, maslacem i parmezanom, u kombinaciji s tjesteninom. Priprema Korak 1: Meso narežite na tanke kriške, što tanje možete. Stavite maslac u tavu. Luk sitno nasjeckajte. Dodajte beli luk i pečurke. Posolite i dinstajte 20 minuta. Korak 2: Stavite paprati u posudu s vodom. U sos dodajte malo tabasca i dodajte parmezan…

Read More

Petak, ručak je bez mesa – prženi patlidžan sa ….

Rajčicu sam prepolovila po dužini. Zatim sam izrezao tanke komade od jednog i po do dva milimetra. Posložio sam ih jednu na drugu na dva mjesta, posolio i napunio posudu vodom. Nakon sat vremena procijedila sam ih, isprala vodom i obrisala jedan po jedan između dva ručnika. Zatim na jedan komad dodajte vrh….

Read More

Mladi krompir iz rerne – sočan i preukusan

Sastojci: 1,5 kg mladog krompira200 ml ulja1 kašika suvog začina1 kašičica soli ili po ukusu1 glavica crnog luka1 srednja babura paprikapola kašičice bibera i malo belog luka ( opciono )peršunov list ( stavili smo sušeni jer smo takav imali )začine možete da kombinujete i sami one koje volitevoda Priprema: Uključiti rernu na 220…

Read More

Piletina iz rerne

Sastojci: 1 kg pilećeg mesa – koristila sam batake i zabatke1 kašika suvog začina1/2 kašike crvene, mlevene paprike1/2 kašičice bibera1/2 kašičice kurkume1/2 kašičice karijana vrh kašičice belog luka u granulama1 kašika sušenog peršunovog lista100 ml ulja250 ml vode Priprema: Uključiti rernu da se zagreva na 200 stepeni. Batake odvojiti od zabatka, odstraniti ako…

Read More

Kremasti rižot sa spanaćem

Sastojci: 50 ml ulja1/2 glavice crnog luka2 šolje pirinčasuvi začin, so i biber4-5 briketa spanaća – 100/150 gr svežeg, zavisno kako volite50 gr maslaca Priprema: Staviti pirinač u dosta vode da se kuva. Kuvati 15 minuta pa skloniti sa vatre i ostaviti da odstoji. Treba da ostane vode kada ostavie da odstoji. Dok…

Read More